Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ακραία καιρικά φαινόμενα


Στα ύψη παραμένει η θερμοκρασία στην Ιαπωνία. Από τον καύσωνα που πλήττει την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και τουλάχιστον 15.000, χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Στην Πορτογαλία, κόκκινος και πορτοκαλί συναγερμός ενεργοποιήθηκε σε αρκετές περιοχές, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, και των πυρκαγιών, που μαίνονται. Την ίδια ώρα, πλημμύρες, πλήττουν την Βουλγαρία.

Πορτογαλία

Στη δροσιά των πάρκων, των σιντριβανιών, ακόμη και των ποτιστικών, προσπαθούν να βρουν λίγη δροσιά οι Πορτογάλοι. Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα, δεν λέει να υποχωρήσει και θερμοκρασίες από 39 έως και 45 βαθμούς Κελσίου, σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, στις οποίες οι αρχές κήρυξαν κίτρινο, πορτοκαλί, ακόμη και κόκκινο συναγερμό. Η παρατεταμένη ζέστη και οι άνεμοι που επικρατούν στη χώρα, γιγαντώνουν και τις φλόγες που καταστρέφουν δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις. Άνδρες της πυροσβεστικής καθώς και πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα, προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν υπό έλεγχο δεκαέξι διαφορετικά πύρινα μέτωπα.

Ιαπωνία

Στα ύψη παραμένει η θερμοκρασία και στην Ιαπωνία, όπου 66 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας του καύσωνα. Εκατοντάδες, συγκεντρώθηκαν σε βουδιστικούς ναούς για να πάρουν μέρος σε ιεροτελεστίες κατά της ζέστης.

Βουλγαρία

Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στη Βουλγαρία. Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τα νοτιοδυτικά της χώρας, προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές. Πέντε συνοικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και αρκετοί δρόμοι και γέφυρες απειλούνται από την υπερχείλιση των ποταμών.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: