Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 2-3/11/2013


Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις που στην νότια νοτιοδυτική και νότιοανατολική χώρα θα είναι πυκνές κατά διαστήματα.
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο και στην δυτική παράκτια χώρα το Σαββατοκύριακο(κυρίως την Κυριακή) ,ενώ συννεφιά θα επικρατήσει στην υπόλοιπη ανατολική νοτιοανατολική νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βοριάδες στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
Σάββατο 2/11/2013:
 
Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες αραιές νεφώσεις στην νότια χώρα που σταδιακά μέσα στην ημέρα θα αρχίσουν να πυκνώνουν κυρίως από το ύψος της νοτιοδυτικής-νοτιοανατολικής Πελοποννήσου-Θάλασσα των Κυθήρων μέχρι και την νοτιοανατολική Στερεά-Εύβοια και το κεντρικό&βορειοανατολικό Αιγαίο.
Σταδιακά μέσα στην ημέρα συννεφιά θα έχουμε και στην Κρήτη αλλά και στα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές στην νότια Πελοπόννησο ανοιχτά του Ιονίου και των Κυθήρων μέχρι και τα δυτικότερα τμήματα των Κυκλάδων.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στην Ήπειρο-δυτική Στερεά-δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία και βορειοδυτική Πελοπόννησο.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι και πρόσκαιρα μέτριοι στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Κυριακή 3/11/2013:
 
Με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες θα ξεκινήσει η μέρα στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο-δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος.
Μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο-Ήπειρο μέχρι και την δυτική παράκτια Στερεά-Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή και τοπικού χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας  και λίγες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν στην κεντρική και νότια νοτιοανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
 
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 μποφόρ.(Στο βόρειο Ιόνιο ίσως και 6 μποφόρ)
 
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Δείτε κατά μέσο όρο τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο:
 
 
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Καλός γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αρκετά το Σαββατοκύριακο μέσα στην ημέρα . 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι στην Αττική το Σάββατο που στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Στην Θεσσαλονίκη οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ασθενείς νότιοι.
 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-21οC στην Θεσσαλονίκη και τους 22-23οC στην Αττική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: