Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη-Παρασκευή 21-22/11/2013


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και δυτική νοτιοδυτική χώρα. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Πελοπόννησο ενώ μέχρι και την Παρασκευή το πρωί θα επηρεάσουν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στην Πέμπτη που θα φτάσουν τοπικά τα 6-7 και πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 21/11/2013:
pempti bradi
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ άστατος αρχικά μόνο στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες .Πολύ γρήγορα τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες οι καταιγίδες θα επηρεάσουν και την δυτική&κεντρική Στερεά ,την βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική Μακεδονία.
Προς το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου ,στην Πελοπόννησο αλλά και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέχρι και τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κρήτη,τις Κυκλάδες ενώ θα συνεχίσουν και στην Πελοπόννησο  και θα επεκταθούν και στην Αττική τα ξημερώματα της Παρασκευής(νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή) αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δείξτε προσοχή καθώς τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στις παραπάνω περιοχές.
Δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα έντονα φαινόμενα η κεντρική Μακεδονία-η ανατολική&κεντρική Θεσσαλία αλλά και η βορειοανατολική Στερεά. Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πιθανότητα μόνο για παροδικές βροχές ή μικρής διάρκειας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βορειοδυτικά.
Παρασκευή 22/11/2013: 
paraskeui 22
Ο καιρός την Παρασκευή θα αρχίσει να βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μόνο στην δυτική Ελλάδα(Ήπειρο-Ιόνιο-δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο) όπου είναι πιθανό να αφήνουν παροδικές μπόρες μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ που θα δώσουν πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο(Καρπάθιο) το πρωί θα έχουμε νοτιοανατολικούς στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ που αργότερα θα εξασθενίσουν .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: