Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Υπερ- τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες

Φωτογραφίες και βίντεο από το πέρασμά του

Ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί φέτος σε όλο τον πλανήτη και πιθανώς ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ να πλήττει στεριά έφτασε σήμερα στα κεντρικά νησιά των Φιλιππίνων αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να μετακινηθούν είτε σε ασφαλέστερες περιοχές είτε σε καταφύγια. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Skynews, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ο τυφώνας Χαϊγιάν, κατηγορίας 5, έπληξε τα νησιά Leyte και Samar με κύματα ύψους 5 και 6 μέτρων και κατευθύνεται προς τις πυκνοκατοικημένες κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες, μεταξύ άλλων στο θέρετρο Boracay και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Οι Αρχές προειδοποίησαν πως περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωπο βρίσκονται σε κίνδυνο. «Ο σούπερ- τυφώνας συνοδευόταν από ανέμους 313 χιλιομέτρων την ώρα, αυτό τον κάνει τον ισχυρότερο που έχει ποτέ καταγραφεί», σημείωσε στο Reuters ο Jeff Masters, ειδικός και διευθυντής Μετεωρολογίας στο Weather Underground με έδρα τις ΗΠΑ.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια σε 20 επαρχίες μετά την έκκληση της προέδρου των Φιλιππίνων να εκκενωθούν οι περιοχές πυ διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Σας παρακαλώ μην υποτιμάτε αυτόν τον τυφώνα. Είναι πολύ ισχυρός», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Southern Leyte province. «Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και όλοι οι δρόμοι της επαρχίας είναι απροσπέλαστοι λόγω των πεσμένων δέντρων. Πρέπει απλά να προσευχηθούμε», ήταν το δραματικό του μήνυμα.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: