Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πέντε νεκροί από σφοδρή καταιγίδα στις ΗΠΑ


Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων από υπόγεια

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας που έχει σαρώσει τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έλαβε 76 αναφορές για ανεμοστρόβιλους και ακόμα 40 για χαλάζι. Η καταιγίδα κινούνταν μέσα από τις πολιτείες της Αϊόβα, Μιζούρι, Ουισκόνσιν, Ιλινόις, Ιντιάνα και Μίσιγκαν το απόγευμα της Κυριακής πλήττοντας αργότερα στο Οχάιο την Πενσιλβάνια, τη Νέα Υόρκη το Τενεσί, τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Μέριλαντ και το Κεντάκυ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) ανέθεσε σε ειδική ομάδα την υποστήριξη των αξιωματούχων στο Ιλινόις, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά από τη βοηθό του προέδρου σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, Λίσα Μονακό, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Ομπάμα θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις.

Τρεις θάνατοι σημειώθηκαν στο νότιο Ιλινόις, δήλωσε στο δίκτυο CNN ο διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της περιοχής, Τζοναθαν Μόνκεν. Τριάντα επτά άνθρωποι που υπέστησαν τραυματισμούς διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Πεόρια.

Η καταιγίδα κατέστρεψε τουλάχιστον 70 κατοικίες, δήλωσε ο Μόνκεν. Τα σωστικά συνεργεία κάνουν προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στα υπόγεια των σπιτιών τους.

Μεγάλες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας στα αεροδρόμια του Σικάγο και της Ινδιανάπολης, ενώ εκκενώθηκε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Οι φίλαθλοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του σταδίου μέχρις ότου εξασθενίσει η καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: