Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο 30-1/12/2013


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από το Σάββατο και από τα δυτικά και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα όπου θα επηρεαστεί και η υπόλοιπη χώρα εκτός από τα πολύ ανατολικά νησιωτικά τμήματα της αλλά και στην βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα.
Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα μέχρι και την Πελοπόννησο το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά μέχρι και την νοτιοανατολική και κεντρική Θεσσαλία.
Ιδιαίτερη προσοχή στους ανέμους το Σάββατο στο Ιόνιο που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο την Κυριακή θα φτάσουν και εκεί τα 7-8 μποφόρ.
 
Πολύ νερό θα πέσει και πάλι στην Πελοπόννησο με ιδιαίτερη έμφαση στην νότια νοτιοδυτική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο μέχρι και τα βορειοανατολικά ενώ μέχρι και την Δευτέρα το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν και την Αττική αλλά και την νοτιοανατολική Στερεά.
 
Μεγάλη προσοχή μέχρι και την Δευτέρα στην Κορινθία-Αργολίδα-Λακωνία-Μεσσηνία,ενώ αρκετό νερό θα πέσει και στην Ηλεία-Αρκαδία -Αχαία. 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου μέχρι και την δυτική&κεντρική Στερεά .
 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλίσει μουντός με συννεφιά και βροχές κατά διαστήματα στην δυτική&κεντρική Μακεδονία στην Θεσσαλία μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία(Πήλιο-Μαγνησία) και στην βορειοανατολική Στερεά θα είναι έντονα. 
 
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το Σάββατο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειοδυτικής Ελλάδας ενώ στην δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: