Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Φονικές καταιγίδες στη Σαρδηνία

Οι πρώτες πληροφορίες λένε για εννιά νεκρούς

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Σαρδηνία χθες το βράδυ, παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και προκαλώντας την κατάρρευση μιας γέφυρας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνονται οι δρόμοι να έχουν χαθεί κάτω από λασπώδη νερά και τα ποτάμια να έχουν πλημμυρίσει.

«Βρισκόμαστε σε ύψιστη επιφυλακή. Δεν έχουμε ζήσει παρόμοια κατάσταση εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Τζόρτζιο Σικάλο, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σαρδηνία. 

Οι τοπικές εφημερίδες «Γιουνιόνε Σάντα» και «Νουόβα Σαρντένα» αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις τοπικές αρχές.

«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τον συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι», δήλωσε ο Τζιάνι Τζιοβανέλι, δήμαρχος της πόλης Όλμπια, στα βορειοανατολικά του νησιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 3 συνάδελφοί του τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση μίας γέφυρας. Σε ένα άλλο περιστατικό, μία γυναίκα και η κόρη της πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: