Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Δευτέρα 25/10/2010



Οδεύουμε ολοταχώς προς μια άκρως βροχερή εβδομάδα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια όπου και πάλι φαίνονται να είναι στο μάτι της κακοκαιρίας με αρκετές βροχές διάρκειας και έντασης. Στην Αττική θα έχουμε αλλαγή σκηνικού από αύριο και από τους βοριάδες και τη καλοκαιρία σήμερα καθώς και τη ψύχρα θα πάμε από αύριο σε ένα πιο υγρό ,από πλευράς νοτίων ανέμων,σκηνικό καθώς οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοανατολικούς από το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα αύριο ο καιρός στην Αττική θα ξεκινήσει πολύ καλός με ασθενείς ανέμους αλλά και ψύχρα νωρίς το πρωί και σε ημιπεδινές-πεδινές περιοχές καθώς θα έχει ακολουθήσει μια ξάστερη νύχτα με αναστροφή. Έτσι ο καιρός θα ξεκινήσει καλός και από το μεσημέρι θα μαλακώσει καθώς θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νότιους. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους και γρήγορα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχές πρώτα στα δυτικά του νομού και στη συνέχεια σε όλο το λεκανοπέδιο και στη βόρεια Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία από 8-10οC (στα βόρεια) και θα φτάσει τους 20-22οC στα κεντρικά και νότια.

Τονίζεται ότι θα σημειωθούν ομίχλες ή τοπικά περιορισμένη ορατότητα (κυρίως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης) λόγω της επικράτησης νοτίων ανέμων, καθώς θα εισέλθουν θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τις ψυχρές των προηγούμενων ημερών και τους βοριάδες που προ υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες.

Επισημαίνεται ότι σημαντικότερες βροχές στο νομό Αττικής φαίνονται τη Τετάρτη ,οπότε και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα με νεότερο άρθρο από την ομάδα του meteoclub.

Επιμέλεια :Καραβίας Ιάσων(jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: