Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Προβλήματα από τη βροχόπτωση


Πλημμύρισε μια από τις χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία

Πολύ έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης την τελευταία ώρα στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Τα εντονότερα φαινόμενα εκδηλώνονται στη Δυτική Αττική και κυρίως σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα και Σαλαμίνα.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική από αυτές τις περιοχές αλλά και από Άλιμο, Ηλιούπολη και Καισαριανή.

Πλημμύρισε μια από τις χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στην Πειραίως στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Τα πιο σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών - Κορίνθου, στην Χαλυβουργική, στα δύο ρεύματα του Κηφισού, στον Καρέα, στην περιφερειακή Αλίμου - Κατεχάκη, στη Κηφισίας, στον άξονα Βασιλίσσης Σοφίας - Βασιλέως Κων/νου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας και του Ελληνικού.

Έντονο πρόβλημα λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρείται στη συμβολή των οδών Σπύρου Λούη και Κηφισίας και Πσοσειδώνος και Καλαμακίου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Το πρόβλημα στην συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με την παραλιακή επιδεινώνεται και λόγω της συναυλίας των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και ΦΙλίας

Δεν αποπλέουν τα μικρά καραβάκια από Πειραιά για Σαλαμίνα.

Δεν έγινε, από Λαύριο, το δρομολόγιο του πλοίου Ταξιάρχη για το Βόρειο Αιγαίο.

Κλειστό το πορθμείο Πρίνου - Καβάλας και δεν έχει γίνει το δρομολόγιο του "ΣΑΟΣ 2" από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Διεκόπη λόγω καιρικών συνθηκών ο αγώνας κυπέλου Ηλιούπολη - Ολυμπιακός.

Στην Ηλεία η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς υπερχείλισε ένα τμήμα του τοπικού ποταμού Πηνειού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια που βρίσκονταν δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο χωριό Βαρθολομιό, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 15 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων, γιατί η στάθμη του ποταμού Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα, ύστερα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Από την καταιγίδα της Τρίτης πλημμύρισαν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών με βαμβάκι, σιτηρά και τριφύλλι στις περιοχές Φαρκαδόνα, Πηνειάδα, Ζάρκο και Κεραμίδι.
Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: