Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Και δεύτερος νεκρός στην Ικαρία


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί


Και δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ικαρία. Πρόκειται για έναν 34χρονο που έμενε στον Άμαλο Ικαρίας μαζί με τη φίλη του σε ένα απομονωμένο σπίτι της περιοχής, το οποίο ενδέχεται να είναι το σπίτι που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Εν τω μεταξύ, το νησί κηρύχθηκε το μεσημέρι ε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του νομάρχη Σάμου Μανώλη Κάρλα, αφού είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των δημάρχων Ικαρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δήμαρχοι, στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περίπου 45 κλήσεις για βοήθεια. Ένα πυροσβεστικό όχημα αντιμετώπισε προβλήματα αφού έγειρε τη στιγμή κατά την οποία πήγαινε να βοηθήσει σε περίπτωση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της.

Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας καταλήγουν στο έγγραφό τους ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης για το νησί κατάστασης, ενώ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται και η Χίος.

Την Δευτέρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή Ολυμποι όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Οι πυροσβέστες που ενισχύθηκαν με συνεργεία, από τη Μυτιλήνη, απεγκλώβισαν άλλα δέκα άτομα που είχαν παγιδευτεί σε αυτοκίνητα, ενώ έγιναν συνολικά 312 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Μέχρι σήμερα το πρωί τα συνεργεία είχαν αντλήσει τα νερά από 80 πλημμυρισμένα σπίτια και το έργο συνεχίζεται.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: