Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σφοδρές καταιγίδες -Νεότερη ενημέρωση(για Βαρθολομιό)-


Νέες ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου στην βόρεια Ηλεία με ραγδαίες βροχοπτώσεις και έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Για πολλοστή φορά ιδιαίτερα μεγάλο ύψος βροχής καταγράφεται στο Βαρθολομιό. Ο μετεωρολογικός σταθμός έχει καταγράψει 70 χιλιοστά βροχής (70 τόνους νερό το στρέμμα) σε διάστημα μόλις μιας ώρας! Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν την επόμενη ώρα σε ολόκληρη την Ηλεία. Τοπικά θα είναι ισχυρά.

Νεότερη ενημέρωση (08:50): Μέχρι στιγμής τα εντονότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στην πόλη του Βαρθολομιού. Ο εμπορικός δρόμος της πόλης έχει πλημμυρίσει και αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που προσπαθούν αυτή την ώρα να απομακρύνουν τα νερά από τα μαγαζιά τους. Μέχρι πριν από λίγο δεν υπήρχαν κλήσεις για άντληση υδάτων ,σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά γεγονός είναι πως αρκετοί είναι οι δρόμοι της πόλης που έχουν πλημμυρίσει και ουκ ολίγα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Νεότερη ενημέρωση (09:10): Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ξεπερνούν αυτή τη στιγμή της δέκα(10) οι κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα στο Βαρθολομιό. Παραμένουν πλημμυρισμένοι αρκετοί δρόμοι.

Νεότερη ενημέρωση (10:02): Ζημιές αναφέρονται και σε χωριά πλησίον του Βαρθολομιού (Μάχου, Δήμητρα κλπ.) ενώ όπως ήταν αναμενόμενο για άλλη μία φορά επλήγησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή. Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα, μεγάλος όγκος εξακολουθεί να συρρέει από τα αρδευτικά κανάλια. Σπίτια,καταστήματα ακόμη πλημμυρισμένα. Μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή:http://www.iliatora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: