Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βιβλική καταστροφή στη Χίο


Απεγκλωβισμοί, πλημμύρες και καταστροφές στο οδικό δίκτυο


Εικόνες καταστροφής στη Χίο λόγω των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες το πρωί το νησί και είχαν ως συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο ένας 62χρονος άνδρας, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει γεφυράκι στην περιοχή Ολύμπι.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε 10 απεγκλωβισμούς οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, ενώ συνολικά η υπηρεσία έχει δεχτεί 240 κλήσεις για απάντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ πολλές είναι οι φθορές και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Δύο άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Χίου, καθώς τα σπίτια τους υπέστησαν ολική καταστροφή.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν με άνδρες από τη Μυτιλήνη, ενώ το νησί παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, και εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αφού οι βροχές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, θα ξεκινήσει το έργο της καταγραφής των ζημιών από συνεργεία της νομαρχίας και της περιφέρειας, που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο νησί.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: