Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Βροχή… τα προβλήματα στη δυτική Κρήτη


Τόνοι χωμάτων «πλημμύρισαν» χωριά


Η έντονη βροχόπτωση που από χτες πλήττει περιοχές της δυτικής Κρήτης, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια στο χωριό Γιαννιού. Οι κάτοικοι προσπαθούν να απαντλήσουν τα νερά και να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες για να διασώσουν όσα μπορούν από περιουσιακά τους στοιχεία.

Στον καθαρισμό βοηθούν εργαζόμενοι του δήμου με ειδικά μηχανήματα.

Οικοσκευές, ρουχισμός, φράχτες από τις αυλές, στάβλοι, ζωοτροφές και περιουσίες υπέστησαν ζημιές, ενώ αρκετά σπίτια που χρησιμοποιούνται ως εξοχικά παραμένουν κλειστά χωρίς έτσι να έχουν ελεγχθεί για τυχόν ζημίες.

Τις πιο σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί πέντε σπίτια ενώ σχεδόν όλο το χωριό πλημμύρισε από τόνους χωμάτων που παρέσυρε η δυνατή βροχή στη μία μόλις ώρα, που κράτησε.

Οργισμένοι κάτοικοι της Γιαννιού ρίχνουν ευθύνες στο δήμο επισημαίνοντας την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων ειδικά μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού. Μάλιστα αρκετοί πολίτες κάνουν λόγο για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Το αντιπλημμυρικό έργο που ξεκίνησε αμέσως μετά τη φωτιά που έκαψε όλη την περιοχή περιμετρικά του χωριού το καλοκαίρι, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Λόγω των εργασιών υπάρχουν αναχώματα τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής και δημιούργησαν τις καταστροφές. Αμέσως μετά τον καθαρισμό που έχει ήδη ξεκινήσει θα γίνει καταμέτρηση των ζημιών.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: