Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής 29-31/10/2010


Θα λέγαμε ότι το φθινόπωρο έχει ήδη μπει δυναμικά στη χώρα μας , με μεγάλα ποσά βροχόπτωσης να σημειώνονται κατά τόπους τις τελευταίες ημέρες και στο νομό Αττικής , οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάνε και τον μέσο όρο βροχόπτωσης του μήνα Οκτώβρη. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο κλείνει τον μήνα με ήπιο -σε γενικές γραμμές, πλην κρύο- καιρό , χωρίς να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα στο νομό.

Αναλυτικά:

***Πρόγνωση καιρού Αττικής - 29/10/2010***

Καιρός:

Αυξημένες νεφώσεις θα επικρατούν στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού , οπού υπάρχει πιθανότητα τις πρωινές ώρες να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει παροδική συννεφιά με εναλλαγές ηλιοφάνειας. Στον υπόλοιπο νομό θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα υπάρχει να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι για λίγη ώρα τις πρωινές ώρες στη κορυφή της Πάρνηθας.

Άνεμοι:

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6μποφόρ , και στην αν.Αττική κοντά στα 7μποφόρ , με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές , και η ελάχιστη στα βόρεια θα αγγίξει τους 7 βαθμούς κελσίου τις πρωινές ώρες τις Παρασκευής. Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένουμε στο κέντρο της Αθήνας είναι της τάξεως των 15 με 16βαθμών Κελσίου.

Χάρτης:

prognosi_29-10-10

***Πρόγνωση καιρού Αττικής - 30/10/2010***

Καιρός:

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο 30/10/2010 , όμως δεν θα λείψουν οι αραιές νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας.

Άνεμοι:

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 έως 6 μποφόρ με μικρή τάση εξασθένισης από αργά το απόγευμα.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές , όμως τις νυχτερινές ώρες λόγω της ξαστεριάς το κρύο θα είναι αισθητό. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 11 βαθμών κελσίου (από βόρεια έως νότια Αττική) , ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Χάρτης:

prognosi_30-10-10

***Πρόγνωση καιρού Αττικής - 31/10/2010***

Καιρός:

Καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές , με εξαίρεση τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού οπού αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της ημέρας. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι:

Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι μέτριοι , όμως μετά το μεσημέρι αναμένεται περαιτέρω εξασθένιση και η ένταση τους θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 5μποφώρ.

Θερμοκρασία:

Παρόμοιες θερμοκρασίες περιμένουμε με αυτές του Σαββάτου. Το θερμόμετρο θα δείξει ελάχιστη 7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια του νομού, ενώ στην Αθήνα η ελάχιστη θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 12 βαθμών Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας αναμένεται να είναι γύρω στους 17 με 18βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης:

prognosi_31-10-10

***Σημείωση***

Η διεξαγωγή του 28ου κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών αναμένεται να γίνει με καλές καιρικές συνθήκες. Στην περιοχή του Μαραθώνα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες , χωρίς να σημειωθούν φαινόμενα (βροχή), όμως το κρύο θα είναι αισθητό.

***Τάση καιρού επόμενων ημερών - 01/11/2010 έως 04/11/2010***

Εξασθενούν σημαντικά οι βόρειοι άνεμοι των προηγούμενων ημερών..και επιστρέφουν οι νοτιάδες που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία σε ήπια για την εποχή επίπεδα. Η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες , χωρίς να λείψουν οι αραιές νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Αλλαγή του καιρού αναμένεται στη συνέχεια...

Συγκεκριμένα από τα μέσα της εβδομάδας, περιμένουμε νέα διαταραχή από τα δυτικά , όπου θα δώσει εκ'νέου βροχές και πιθανές καταιγίδες την Τετάρτη 03/11/2010 στην Αττική. Παρόμοιος (σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία) θα είναι ο καιρός και την Πέμπτη 04/11/2010

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: