Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Άλλοι 32 οι νεκροί από πλημμύρες στο Βιετνάμ


Κοντεύουν ήδη τους εκατό


Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 αγνοούνται μετά τις νέες πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το κεντρικό Βιετνάμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Με τα τουλάχιστον 32 νέα θύματα που καταμετρήθηκαν ανήλθε σε τουλάχιστον 96 ο συνολικός αριθμός των νεκρών τον Οκτώβριο από τις πλημμύρες, προσέθεσαν οι αρχές.

Οι πλημμύρες αυτές, οι πιο καταστροφικές εδώ και χρόνια στο κεντρικό Βιετνάμ, μια περιοχή από τις πιο φτωχές της χώρας, έπληξαν κυρίως τις επαρχίες Νγκχε Αν και Χα Τινχ, όπου μάλιστα αναφέρθηκε ότι ένα ολόκληρο λεωφορείο που παρασύρθηκε από τα νερά έχει χαθεί.

«Πιστεύουμε ότι 30 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο και έχουμε σώσει 17», δήλωσε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα ωστόσο με άλλον, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και πόσοι σώθηκαν.

Η εθνική επιτροπή για την αντιμετώπιση των καταστροφών ανακοίνωσε εξάλλου ότι τουλάχιστον 116.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και ότι 152.000 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει. Επίσης σημείωσε ότι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στα συστήματα οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου οι πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στις ίδιες επαρχίες στο κεντρικό Βιετνάμ είχαν ήδη προκαλέσει το θάνατο 64 ανθρώπων και ζημιές άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: