Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σε συναγερμό οι Φιλιππίνες για τον τυφώνα Μέγκι


Βρίσκεται στην κατηγορία 5, την υψηλότερη βαθμίδα έντασης


Ραγδαίες βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι σαρώνουν τις βόρειες Φιλιππίνες από την επέλαση του εκτεταμένου σε ένταση και μήκος τυφώνα Μέγκι και οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν.

Ο Μέγκι ο 10ος σε σειρά τυφώνας που πλήττει φέτος τις Φιλιππίνες, επιβράδυνε την πορεία του και πήρε κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά, παρατείνοντας την άφιξή του στη βόρεια Λουζόν, τη μεγαλύτερη νήσο του αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία για τους Κινδύνους Τροπικών Καταιγίδων Τropical Storm Risk , ο Μέγκι περιλαμβάνεται στους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν σε ένταση τα 250 χλμ/ώρα και θα διατηρήσει την ίδια σφοδρότητα και κατά το πέρασμά του από τη Λουζόν. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για ανέμους 225 χλμ/ώρα στο κέντρο και 260 χλμ/ ώρα στην περιφέρειά του.

Ο κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Καγκαγιάν δήλωσε χθες πως ο τυφώνας απειλεί να καταστρέψει έως το 60% της σοδειάς ρυζιού-στην επαρχία παράγεται περίπου το ένα τρίτο του ρυζιού της χώρας.

Πάνω από 1000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, ενώ οι υπεύθυνοι προειδοποιούν για τρικυμίες στις θαλάσσιες περιοχές και για τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω της βροχόπτωσης.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: