Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βαρύς ο φόρος αίματος από ανεμοστρόβιλους


Στους 232 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τον ανεμοστρόβιλο στην πόλη Τζόπλιν


Στους 232 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν του Μισούρι, όμως ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να έχουν ήδη καταμετρηθεί και να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από τα 125 πτώματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια μόνο ένα έχει αναγνωριστεί. Οι αρχές ζήτησαν από τις οικογένειες «να κάνουν υπομονή» γιατί η διαδικασία αναγνώρισης μέσω γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι χρονοβόρα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιτράπηκε στις οικογένειες να πάνε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσουν τους οικείους τους, η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας, Αντρέα Σπίλερς, εξήγησε ότι οι αρχές θέλουν «να είναι σίγουρες 100%» για την ταυτότητα των θυμάτων.

Όσον αφορά τους 232 αγνοούμενους «δεν είμαστε βέβαιο ότι είναι όλοι τους νεκροί», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει αν βρεθούν και άλλα πτώματα ή αν δηλωθούν και άλλοι αγνοούμενοι.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: