Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Μισισιπής συνεχίζει τη πορεία του


ΔΕΙΤΕ:Η Ν. Ορλεάνη προετοιμάζεται


Τα φουσκώματα του πλημμυρισμένου ποταμού Μισισιπή, έχοντας ήδη προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στο Μέμφις του οποίου τμήματα είναι ακόμα βυθισμένα, κατευθύνονται προς την Νέα Ορλεάνη. Εκεί στρατός και κάτοικοι μοχθούν για να αποτρέψουν παρόμοια καταστροφή.

Η πρωτοφανής πλημμύρα του ποταμού κορυφώθηκε στο Μέμφις, όπου και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι η στάθμη του ποταμού έφθασε τα 14,6 μέτρα, λίγα εκατοστά δηλαδή κάτω από την υψηλότερη στάθμη που έχει καταγραφεί τα 14,83 μέτρα. Τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα νερού προκάλεσαν πλημμύρες στα χαμηλότερου υψομετρικού τμήματα της πόλης, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένα από τα λίγα θετικά είναι ότι ευτυχώς διασώθηκαν κάποια από τα ορόσημα της πόλης όπως η Elvis’ Graceland. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν βδομάδες μέχρι να επανέλθουν σε φυσιολογικά όρια τα επίπεδα της στάθμης του νερού.

Από την άλλη πλευρά στη Νέα Ορλεάνη, ενισχύονται τα αντιπλημμυρικά έργα στις όχθες του ποταμού, ενώ άνοιξαν μία κεντρική βαλβίδα αποσυμπίεσης ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα. Τα νερά του ποταμού στη πόλη της Λουιζιάνα είχαν να φουσκώσουν έτσι από τον τυφώνα Κατρίνα. Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ανοίξει τις 28 από τις 350 βαλβίδες αποσυμπίεσης, ώστε να αποσυμφορήσουν τη πίεση στα φράγματα στις όχθες του ποταμού.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: