Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ριψοκίνδυνος φωτογράφος ζει αγκαλιά με τη… λάβα!Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες!

Πώς το κάνεις αυτό;;;

Για τον Skarphedinn Thrainsson το να ζει καθημερινά αγκαλιά με τον κίνδυνο είναι όπως μια τυπική μέρα στο γραφείο για όλους εμάς. Ο ριψοκίνδυνος φωτογράφος ταξιδεύει...
από ηφαίστειο σε ηφαίστειο για να τραβήξει τις πιο κοντινές και συνάμα εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ο Thrainsson, έρχεται αντιμέτωπος με καυτή στάχτη, φλεγόμενη λάβα και έδαφος που σείεται από τις εκρήξεις του εκάστοτε ηφαιστείου σε ολόκληρο τον κόσμο. Για καλή του τύχη, μέχρι στιγμής δεν έχει τραυματιστεί ούτε μια φορά, παρότι πλησιάζει ιδιαίτερα κοντά στην επικίνδυνη περιοχή.

Από τεράστια σιντριβάνια λάβας, μέχρι κατακόκκινους ουρανούς καλυμμένους με καπνό, οι φωτογραφίες του είναι όλες μια και μια. «Είναι το πιο απίστευτο πράγμα που έχω ζήσει ποτέ στην ζωή μου» λέει ο 39χρονος Thrainsson στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις το συναίσθημα όταν στέκεσαι μπροστά σε ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται – όλη η έξαψη, ο θόρυβος, η μυρωδιά. Νιώθεις πολύ μικρός και αδύναμος μπροστά σε ένα ηφαίστειο. Και όταν επιστρέφω πάλι στις κλασσικές φωτογραφήσεις είναι πολύ βαρετά».


Μερικές από τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Thrainsson, με καταγωγή από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, τραβήχτηκαν στην πατρίδα του, όταν το Fimmvorduhals και το περιβόητο Eyjafjallajokull, προκάλεσαν χάος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επόμενος προορισμός του τώρα είναι η Χαβάη, ενώ σκοπεύει να ταξιδέψει και σε άλλα εξωτικά μέρη του κόσμου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: