Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Καρδίτσα: Ο Παλαμάς έγινε... Βενετία - Δείτε φωτογραφίες!


Πρωτοφανείς καταστροφές από ισχυρή καταιγίδα-χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή...

Έντονες πλημμύρες έπληξαν την πόλη του Παλαμά αλλά και την ευρύτερη περιοχή του δήμου το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου. Η καταρρακτώδη βροχή που ξεκίνησε από τις 16:45 περίπου και συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση επί τουλάχιστον μιάμιση ώρα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες αλλά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργιών...

ΦΩΤΟ από karditsalive.gr
ΦΩΤΟ από karditsalive.gr

ΦΩΤΟ από karditsalive.gr
ΦΩΤΟ από karditsalive.gr

Πολλά σταυροδρόμια - οικοδομικά τετράγωνα του Παλαμά "βούλιαξαν" από τα νερά, σχηματίστηκαν "λίμνες", κατοικίες αποκλείστηκαν από λιμνάζοντα νερά που δεν είχαν διέξοδο να φύγουν και άλλες πλημμύρισαν. Ο δυνατός άνεμος που συνόδευε την μπόρα, στάθηκε η αιτία να υπάρξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις είσοδος των νερών από πόρτες, παράθυρα και στέγες εντός των οικιών.

Μέχρι τις 19:30 η βροχή συνεχίζονταν αρκετά ασθενής. Επίσης, πολλά χωράφια με καλλιέργειες κατακλύστηκαν και σχημάτισαν λίμνες, με κίνδυνο, αν δεν απορροφηθούν τα νερά έγκαιρα, να καταστραφούν τα μόλις φυτρωμένα βαμβάκια και οι άλλες καλλιέργειες της περιοχής.
ΦΩΤΟ από karditsalive.gr
ΦΩΤΟ από karditsalive.gr

ΦΩΤΟ από karditsalive.gr
Αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστός ο αριθμός των στρεμμάτων που έχει πλημμυρίσει, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με τις καλλιέργειες και την φετινή παραγωγή των αγροτών, των οποίων το εισόδημα βαίνει συνεχώς μειούμενο από τέτοιες φυσικές καταστροφές..
Πηγή:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: