Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι κατέστρεψαν καλλιέργειες


Έντονες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην κεντρική και νότια Ηλεία το απόγευμα της Τετάρτης. Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από ραγδαίες βροχοπτώσεις και χαλάζι, που είχαν ως συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή πολλών αγροτικών καλλιεργειών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της Ηλείας, τα περισσότερο έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Πύργου και της Ανδρίτσαινας.

Στην πόλη του Πύργου και κυρίως στις πιο νότιες και ανατολικές περιοχές σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση. Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε περισσότερα από 16 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης με την θερμοκρασία κατα την διάρκεια της καταιγίδας να κατρακυλά από τους 21 στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν στην Ανδρίτσαινα και την ευρύτερη ημιορεινή - ορεινή περιοχή της νοτιανατολικής Ηλείας. Ξεπέρασε τα 20 χιλιοστά το ύψος βροχόπτωσης σύμφωνα με τις καταγραφές του εκεί μετεωρολογικού σταθμού. Η θερμοκρασία στην Ανδρίτσαινα θύμισε χειμώνα κατρακυλώντας στους 9 βαθμούς Κελσίου!

Σταδιακά τα φαινόμενα μεχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Από τις καταιγίδες δεν επηρεάστηκε ο Ηλειακός κάμπος.
Πηγή:http://www.iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: