Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Στη δίνη του ανεμοστρόβιλου και η Οκλαχόμα


Τουλάχιστον 125 οι νεκροί από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πολιτεία της Οκλαχόμα το απόγευμα της Τρίτης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά, αλλά και ηλεκτρονικά δίκτυα.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος περικύκλωσε την περιοχή κοντά στην πόλη Ρένο, δυτικά της πρωτεύουσας Οκλαχόμα, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Οκλαχόμα.

Η καταιγίδα ενέσκηψε στην περιοχή με την καταστροφική μανία ενός καταδιωκτικού F-4, με ανέμους που προσέβαλαν το έδαφος με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 330 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως εκτίμούν οι μετεωρολόγοι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την υπαρκτή προοπτική κινδύνων από την πιθανή διέλευση ανεμοστρόβιλων στην πολιτεία την Τρίτη,καθώς ο νότος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα ασυνήθιστο φαινόμενο ακραίων καιρικών εκδηλώσεων καταμεσής της Άνοιξης.

Τα συνεργεία διάσωσης ακόμα ψάχνουν για επιζώντες στο Μισούρι όπου το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου την Κυριακή άφησε τουλάχιστον 125 νεκρούς και σημαντικές ζημιές.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: