Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο της Ισλανδίας


ΔΕΙΤΕ: Το «θηρίο» που ξύπνησε


Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου του Γκριμσβέτν, ενώ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας εάν τα σύννεφα της ηφαιστειακής τέφρας θα επηρεάσουν ευρωπαϊκούς αεροδιαδρόμους.

Ένα μικρό μέρος του εναερίου χώρου της Γροινλανδίας που ανήκει στη Δανία θα παραμείνει σήμερα κλειστό μέχρι τις 12.00 όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας της Δανίας Naviair.

Η υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας της Νορβηγίας Avinor ανακοίνωσε τη διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών ανάμεσα στην ηπειρωτική χώρα και το νησί Σβάλμπαρντ.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε ότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας είναι πιθανόν να επεκταθεί προς το νότο.

Η τέφρα αναμένεται να φθάσει στη βόρεια Σκωτία αύριο, ενώ εάν συνεχισθούν οι ηφαιστειακές εκπομπές με την ίδια ένταση, το νέφος είναι πιθανόν να φθάσει στον εναέριο χώρο της δυτικής Γαλλίας και στη βόρεια Ισπανία την Πέμπτη 26 Μαΐου.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Γκριμσβέτν είναι ισχυρότερη από αυτήν του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ τον περασμένο Απρίλιο που προκάλεσε το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου επί πολλές ημέρες, τη ματαίωση 100.00 πτήσεων και την καθήλωση εκατομμυρίων επιβατών για εβδομάδες.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: