Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Βραχυπρόθεσμη πρόγνωση Αττικής



Πρόγνωση καιρού Αττικής 22 Ιουνίου 2011

Αίθριος και διαυγής καιρός, το πρωί έως και νωρίς το μεσημέρι πολύ λίγες διάσπαρτες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ΒΔκά.

Άνεμοι: ΒBAκοί ασθενείς στα δυτικά,4-5Bf στα ανατολικά,5-6Bf κυρίως το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα πρόσκαιρα πιθανόν να φτάσουν και τα 7Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 24..31oC, Βόρεια Προάστια: 21.. 28oC,Δυτικά προάστια :23...31oC,ΝΔκά max 32oC,Νότια προάστια: 25...31oC, Μεσόγεια: 22...29oC.

Προοπτική εν περιλήψη: Σταδιακή εξασθένιση του μελτεμιού,σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.Θερμοκρασίες κατάλληλες για παραθέριση.Μεταβολή του καιρού απο το Σαββατοκύριακο,long wave trough από την ΒΔκή Ευρώπη ταχύτατα επεκτείνεται προς στην χώρα μας,μεταφέροντας αρκετά ψυχρότερες αέριες μάζες.Αυξημένη θερμοβαθμίδα στο μεγαλύτερο πάχος της τροπόσφαιρας,δεν θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες εν δυνάμει αστάθειας ή θερμικής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πλην της ΒΑκής χώρας όπου θα περάσει η άκρη του ψυχρού μετώπου.

Άν και αναμένονται κάποια φαινόμενα σε αρκετές κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικής χώρας απο το Σάββατο αλλά και νωρίς την Κυριακή. Στην βορειοανατολική χώρα πιθανόν να ξεσπάσουν καταιγίδες με την μορφή μπουρινιών.

Άλλα χαρακτηριστικά της μεταβολής η σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στο Αιγαίο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας κυρίως ψύχρα για την εποχή την Κυριακή και την Δευτέρα 26-27 Ιουνίου.Στην συνέχεια αναμένεται ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών για την εποχή.

Επιμέλεια: Γκέσουρας Θεόδωρος
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: