Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Κατακλυσμός όνομα και πράγμα - Κινδύνεψαν ζωές από τα νερά


Δευτέρα του κατακλυσμού όνομα και πράμα.

Η κρατική αδυναμία μετά από μια καλοκαιρινή μπόρα φάνηκε ακόμη μια φορά.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, κυρίως στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πέραν των 108 κλήσεων για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων από σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στη Λάρνακα κι 158 στη Λευκωσία . Στο Πέρα Χωρίο Νήσου κινδύνεψαν ζωές, σε περιπτώσεις που οχήματα χρειάσθηκε να ρυμουλκηθούν από τα νερά για να σωθούν οι επιβάτες τους.

Σε απόγνωση βρέθηκαν οι κάτοικοι περιοχών της Λευκωσίας και Λάρνακας που προσπαθούσαν απελπισμένα να σώσουν το βιός τους από τις καταρρακτώδεις βροχές. Κλαίγοντας τηλεφωνούσαν στο ΣΙΓΜΑ εγκλωβισμένοι με μωρά και ηλικιωμένους στα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Στην Νήσου και την Αλάμπρα οι κάτοικοι έβλεπαν ανήμποροι το νερό να μπαίνει στα σπίτια τους.

Χωρίς ρεύμα έμειναν οι περιοχές από τη Λεωφόρο Αθαλάσσας στη Λευκωσία και τα Λατσιά μέχρι και την Αλάμπρα, μέχρι τις 8 το βράδυ περίπου.

Με προβλήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο, εν μέσω κακοκαιρίας και βαριάς βροχόπτωσης, πραγματοποιήθηκε και η επιστροφή των εκδρομέων. Σε πραγματικό γολγοθά μετατράπηκε η επιστροφή από το τριήμερο. Ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα έζησαν όσοι επέστρεφαν στη Λευκωσία από Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Πηγή:http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: