Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση για επικίνδυνα φαινόμενα


Μεταβολή έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει ο καιρός στα βόρεια σύνορα της χώρας μας καθώς διαταρραχή από τα βόρεια Βαλκάνια μετατοπίζεται νοτιότερα....Έτσι λοιπόν τις αμέσως επόμενες ώρες καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στη βορειοανατολική Ελλάδα. Μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κι άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με έμφαση τα κεντρικά τμήματα. Από τις βραδυνές ώρες αυτά θα περιοριστούν σε Θεσσαλία, βορειοανατολική Στερεά, Εύβοια και Σποράδες.



Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι κινηθούν μέσα στη θάλασσα και ειδικά κεντρικό και βόρειο Αιγαίο όπου από τις επόμενες ώρες οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά για να φτάσουμε και τα 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά η ενίσχυση αυτή θα αφορά το σύνολο της χώρας.



Η θερμοκρασία παρά το γεγονός ότι σήμερα το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει και τους 37 βαθμούς κελσίου, από το απόγευμα και μετά θα σημειώσει σημαντική πτώση της τάξης των 10-12 βαθμών κελσίου κατά μέσο όρο.



Για την περιοχή της Αττικής την ζέστη σήμερα το μεσημέρι θα ακολουθήσουν βοριάδες στα 7 μποφόρ ενώ κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα ίσως εκδηλωθούν μέσα στη νύχτα στα βορειοανατολικά τμήματα. Επίσης μέσα στη νύχτα η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά κι έτσι αύριο και μεθαύριο με τη βοήθεια και του βοριά δεν φαίνεται να ξεπερνάμε τους 28-30 βαθμούς κελσίου.
Επιμέλεια: Klearhos Marousakis
Πηγή:mymeteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: