Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Φονικές πλημμύρες στην Κίνα


ΔΕΙΤΕ: Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τη μανία της Φύσης


Οι τελευταίες εκτιμήσεις των κινεζικών αρχών κάνουν λόγο για πενήντα νεκρούς από τις πλημμύρες που πλήττουν οκτώ ανατολικές και νότιες επαρχίες της Κίνας αναγκάζοντας τουλάχιστον 670.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται σε 25, ενώ ακόμα 25 αγνοούνται από τη Δευτέρα.
Εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε τέσσερις νότιες επαρχίες της χώρας περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Περίπου 555.000 άνθρωποι είχαν αναγκαστεί μέχρι χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε οκτώ επαρχίες, πρόσθεσε το υπουργείο.
object width="640" height="390">
Σε μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο, την ανατολική επαρχία Ζενζιάνγκ, δεκάδες χωριά πλημμύρισαν όταν ο ποταμός Πουγιάνγκ υπερχείλισε αναγκάζοντας 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 3.500 σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε ακόμη 18.100 στη Ζενζιάνγκ και τη γειτονική επαρχία Ανχούι.

Η είδηση για τους νέους θανάτους ήρθε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αυξάνει στον ανώτατο βαθμό την προειδοποίηση για νέες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και της νότιας Κίνας.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: