Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κυριαρχία βορείων ανέμων στην Ελλάδα - Με καλοκαιρία η νέα βδομάδα μέχρι και τη Παρασκευή 24/06/2011



Με καλοκαιρία φαίνεται να μπαίνει η νέα εβδομάδα η τελευταία του Ιουνίου ,με ενισχυμένους βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους και σχετική δροσιά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Η αστάθεια τείνει νε περιορίζεται στα πολύ ορεινά και εκεί που θα είναι εξασθενημένος ο βοριάς μιας και εκεί που θα πνέει με ένταση θα είναι δύσκολη η δημιουργία ακόμα και νεφώσεων. Από τη Πέμπτη φαίνεται να ανεβαίνει η θερμοκρασία και στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα ενώ θα επικρατήσει επί το πλείστον ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η Πέμπτη και η Παρασκευή φαίνεται να είναι οι πιο ζεστές μέρες της βδομάδας ωστόσο και αύριο θα υπάρχει ζέστη μέχρι να εισέλθουν στη χώρα μας οι βόρειοι άνεμοι . Αυτή θα δώσουν ανάσα δροσιά το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη στα ανατολικά και νότια εν αντιθέσει με τα δυτικά και βόρεια όπου θα έχουν περισσότερη ζέστη.

Ενδεικτικά αύριο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και τους 35-36οC τοπικά στο εσωτερικού του ηπειρωτικού κορμού και στις κλασικές στη ζέστη περιοχές.

00SMAXT_018

Οι άνεμοι φαίνεται να φτάνουν και τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι και τη Παρασκευή που θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ενώ στο Ιόνιο πρόσκαιρα και από βορειοδυτικές διευθύνσεις .

00SWND03_063

Η θερμοκρασία θα έχει σκαμπανεβάσματα μέσα στη βδομάδα καθώς θα σημειώσει πτώση από αύριο το βράδυ μέχρι και τη Τετάρτη στα ανατολικά και νότια και συγκεκριμένα από το βορειοανατολικό Αιγαίο και νοτιότερα που εισέρχεται ο βορειοανατολικός άνεμος.Στα δυτικά όμως θα έχουμε μια μικρή άνοδο τη Τετάρτη. Στη συνέχεια το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή η θερμοκρασία και πάλι θα πάρει την ανιούσα.

Μια ενδεχόμενη αλλαγή του καιρού φαίνεται από το Σαββατοκύριακο και από τα βορειοδυτικά με αστάθεια και ενίσχυση των ανέμων καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας,ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: