Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στο έλεος της πυρκαγιάς 12 πολιτείες στις ΗΠΑ, νεκροί δύο πυροσβέστες



Φλόριντα
Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκονται 12 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 1,4 εκατομμύρια στρέμματα γης, ενώ 1.800 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί μόνο σε μία περιοχή του Τέξας. Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα.

Οι δύο πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες στην βορειοδυτική Φλόριντα, η οποία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όταν η φωτιά τέθηκε εκτός ελέγχου.
«Οι πυρκαγιές έχουν ερημώσει την πολιτεία μας, έχουν κάψει πάνω από 200.000 στρέμματα γης και τώρα αφαίρεσαν τη ζωή από δύο δικούς μας ανθρώπους» δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας, Άνταμ Πούτναμ.

Δύο ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να σώσουν συναδέλφους τους.

Στο Τέξας η φωτιά κατέστρεψε 26 σπίτια και έκανε στάχτη 4.000 στρέμματα.

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε όταν κάτοικοι σε μία περιοχή του Τέξας έψηναν σε σχάρα. Έχει αναγνωριστεί ένα πρόσωπο που θεωρείται υπεύθυνο για την πυρκαγιά, ωστόσο οι Αρχές θεωρούν ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόθεση εμπρησμού.

Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η φωτιά έχει αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι πυρκαγιές στη Φλόριντα και στο Τέξας είναι μόνο δύο από τις 53 μεγάλες εστίες που κατακαίνει 12 αμερικανικές πολιτείες.

Περίπου 10.400 πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Πάνω από 7.000 επιχειρούν στη Αριζόνα και στο Νέο Μεξικό, όπου οι φωτιές έχουν κάψει 853.518 στρέμματα.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή:http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: