Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινό σκηνικό - Ο καιρός στην Ελλάδα το Σ/Κ 18-19/06/2011



Περιορίζεται η αστάθεια,ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο καιρός βελτιώνεται καθώς βαδίζουμε προς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου .

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια ,άνοδο της θερμοκρασίας και η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και γενικά στην οροσειρά της Πίνδου.Τα φαινόμενα θα είναι σαφώς περιορισμένα και θα είναι καλοκαιρινού τύπου μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη .Σαν γενική τάση ο καιρός θα είναι πολύ καλός και με τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Φαίνεται πως το καλοκαίρι έχει πάρει την απόφαση του να εισέλθει στη χώρα μας μιας και η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα και πρώτα από τα δυτικά και νότια ενώ θα υπάρξει και μια προσπάθεια του μελτεμιού να καθιερωθεί στο Αιγαίο δροσίζοντας τις νησιωτικές περιοχές ενώ η αίσθηση της ζέστης θα είναι σαφώς πιο έντονη στη δυτική και νότια χώρα σε σχέση με την ανατολική χώρα.

Όσον αφορά τη μεμονωμένη αστάθεια στα ορεινά αυτή φαίνεται να περιορίζεται μέρα με τη μέρα και να είναι υπαρκτή η πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά της Ηπείρου,Μακεδονίας και γενικότερα δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από το Σάββατο και γενικότερα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Έτσι ο καιρός θα είναι κατάλληλος για εξορμήσεις στις παραλίες,υπαίθριες δραστηριότητες και εργασίες.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από όμορφες παραλίες μιας και ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων που θα σπεύσουν σε αυτές το Σαββατοκύριακο:

images_2

images_3

images_4

images_5

images_6

images_7

images_1


Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσων (Jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: