Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Ο καιρός στην Ελλάδα 12-14/6/2013


Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στις περιοχές δυτικά της Πίνδου και στην βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Πελοπόννησο ,ενώ τις πρωινές ώρες θα έχουμε βροχές στις ανατολικές προσήνεμες στο Αιγαίο περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ οι καταιγίδες ίσως συνοδεύονται από ριπαίους ανέμους ή και από χαλάζι.
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης μέχρι και την Παρασκευή :
Tετάρτη 12/6/2013:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην Χαλκιδική ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν και την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην κεντρική Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα.Μέχρι και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την Ήπειρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός δηλαδή στην Πελοπόννησο στις Κυκλάδες-Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.
Aττική:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις νωρίς το πρωί .Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με νεφώσεις θερμικής αστάθειας πρώτα στα γύρω ορεινά που θα δώσουν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορα θα επηρεάσουν  και το λεκανοπέδιο αλλά και το κέντρο της Αθήνας.
Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές από το πρωί οι οποίες θα ενταθούν προς το μεσημέρι και ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στο νομό αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέχρι και αργά το βράδυ.

Πέμπτη-Παρασκευή 13-14/6/2013:
Πρωινές ώρες:
Το πρωί ο καιρός θα εντοπίζεται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα από το ύψος της Θράκη και κυρίως από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου,στην Χαλκιδική στις Σποράδες μέχρι και την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Νωρίς το πρωί πιθανές τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και νότια νοτιοδυτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.
Μεσημβρινές και απογευματινές ώρες:
Έντονη αστάθεια αυτήν την φορά στα ηπειρωτικά δυτικά της Πίνδου και συγκεκριμένα τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και δυτική Στερεά-Ήπειρο μέχρι  και την δυτική νοτιοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και στην Μακεδονία αλλά και στην Θράκη.

Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε και στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου,αλλά και στην Κρήτη-Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές ανατολικά της Πίνδου ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι που θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν μπόρες κυρίως στα δυτικά τμήματα της ανατολική Στερεάς και της κεντρικής Θεσσαλίας.

(Οι περισσότερες περιοχές που θα έχουν το πρωί τα φαινόμενα το μεσημέρι δεν θα έχουν βροχές αλλά καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις). 

Δείξτε προσοχή καθώς φαίνεται πως αυτές οι αστάθειες που θα κρατήσουν ουσιασικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έντονες ιδιαίτερα το μεσημέρι  και το απόγευμα καθώς υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι.
Πέμπτη-Παρασκευή 13-14/6/2013
Αττική:
Με ίδιο καιρό θα κυλήσουν και η Πέμπτη και η Παρασκευή δηλαδή νωρίς το πρωί ο καιρός θα ξεκινάει μουντός με πυκνή συννεφιά κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου θα σημειώνονται παροδικές βροχές οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιώνεται. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στην υπόλοιπη Αττική ο καιρός θα καταστεί άστατος και στο λεκανοπέδιο ενώ θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανών σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά-δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού (Θριάσιο-Ελευσίνα-Μάνδρα-Ασπρόπυργος μέχρι και τα δυτικά προάστια της Αττικής).
Στην βορειοανατολική Αττική ο καιρός θα βελτιώνεται το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια συνοδεία βορειοανατολικού ανέμου.
Θεσσαλονίκη:
Καλός γενικά θα ξεκινάει ο καιρός τα πρωινά την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές μόνο αλλά και διαστήματα ηλιοφάνεια αλλά και καλή διαύγεια και ορατότητα. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες πρώτα στα ορεινά τμήματα και αργότερα θα επηρεάζουν και το εσωτερικό του νομού ,την Χαλκιδική αλλά και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλονίκης ,ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενούν και ο καιρός θα βελτιώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: