Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Aναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 17-19/2013




Ο καιρός την νέα εβδομάδα μπαίνει με καλοκαιρινές διαθέσεις οπότε η πρόγνωση δεν θα διαφέρει και πάρα πολύ καθώς θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα,βόρειους ανέμους (μελτέμια) και άνοδο της θερμοκρασία η οποία θα φτάσει αρχικά τους 34-36οC και προς το τέλος της εβδομάδας ίσως ανέβει και παραπάνω.
Πιθανώς σε κάποιες περιοχές της δυτικής χώρας η θερμοκρασία να φτάσει και τους 36-38οC.
Ηλιοφάνεια λοιπόν ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στις ορεινές περιοχές της Πίνδου και συγκεκριμένα στην ορεινή Ήπειρο-δυτική Μακεδονία αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες και μικρής διάρκειας σποραδικές καταιγίδες.
Αυτά τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως ορεινές περιοχές ενώ η πιθανότητα είναι μικρή να εκδηλωθούν παρόμοια φαινόμενα και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς-βορειοδυτικής Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Την  Τετάρτη οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 7-8 μποφόρ.
Δείξτε προσοχή καθώς πλέον μπαίνουμε σε μακροχρόνια περίοδο ξηρασίας ,με μελτέμια τα οποία θα ενισχυθούν και ο κίνδυνος πυρκαγιάς μεγαλώνει .
Καλός ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα, βόρειους ανέμους και την θερμοκρασία να φτάσει τους 34-35oC στην Αττική και τους 32-33oC στην Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική τις επόμενες μέρες λόγω του μελτεμιού το οποίο σταδιά θα ενισχύεται για να φτάσει τοπικά τα 5-6 και πιθανώς και 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: