Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για το Σαββατοκύριακο 8-9/6/2013



Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ωστόσο το Σάββατο κυρίως αναμένεται αστάθεια με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας . Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος με την αστάθεια να περιορίζεται αρκετά στα ορεινά της βόρειας βορειοδυτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση το Σάββατο για να ανέβει πάλι την Κυριακή κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.


Σάββατο 8/6/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο την δυτική κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Χαλκιδική αλλά και την Θράκη ενώ τοπικές μπόρες-σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας-κεντρικής&δυτικής Στερεάς  –ανατολικής Στερεάς-Εύβοια και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.
Στην υπόλοιπη δυτική παράκτια χώρα ,στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια κι λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.
Πιθανότητα βροχών και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ,ενώ στα υπόλοιπα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου,στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά της Κρήτης .
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ το βράδυ και νωρίς το πρωί θα κάνει ψύχρα στα ορεινά τμήματα.
Κυριακή 9/6/2013:
Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια ήδη από τις πρωινές ώρες ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά –βουνά της Ηπείρου αλλά και της Ροδόπης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ηλιοφάνεια με νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας που ίσως δώσουν πολύ τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας μπόρες και στην υπόλοιπη Μακεδονία-Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στην δυτική κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα.
Ο καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο 8-9/6/2013
Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους που θα πυκνώνουν ενώ θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στην ορεινή βόρεια Αττική και κυρίως στους ορεινούς όγκους.Στην υπόλοιπη Αττική  και το λεκανοπέδιο ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ(μελτεμάκι) κυρίως στην βορειοανατολική Αττική που θα εξασθενούν από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27-29 ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4  χαμηλότερη.

Καλύτερος καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια και λιγότερες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.Μέχρι και το τέλος της ημέρας με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλίσει ο καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3-4 και ίσως τοπικά και 5 στην βορειοανατολική Αττική και στον Ευβοϊκό.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 8-9/6/2013:

Καλός θα ξεκινήσει γενικά ο καιρός το Σάββατο με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια αλλά και καλή διαύγεια και ορατότητα. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και στα δυτικά της πόλης προς Πιερίας-Ημαθίας και προς τα ανατολικά αλλά και στην Χαλκιδική όπου θα δώσουν μπόρες και μέχρι το απόγευμα αργά θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης που ίσως επηρεάσουν και την πόλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί ασθενείς στον Θερμαϊκό .
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 και τοπικά και 28 στο εσωτερικό του νομού.

Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά τμήματα και στο εσωτερικό του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό .
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: