Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας - 29-30/06/2013

Αστάθεια το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
 
 
 
Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 29-06-2013Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στο βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην δυτική Μακεδονία και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν μπόρες και παροδικές καταιγίδες. Ένταση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στην ορεινή Χαλκιδική, τα δυτικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και τον νομό Σερρών. Παράλληλα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν και στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου με πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση σημαντικότερη στα βόρεια ως προς τις ελάχιστες τιμές. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί παροδική μπόρα κυρίως στον βόρειο ορεινό άξονα. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας οι οποίες μέχρι το βράδυ θα πυκνώσουν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού και θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 30-06-2013: Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στο βόρειο Αιγαίο με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονίας και τον Έβρο θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας στις Κυκλάδες όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στην Άνδρο και την Τήνο. Καλές καιρικά συνθήκες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση αλλά σε χαμηλά επίπεδα οι μέγιστες τιμές στην Μακεδονία και την Θράκη. 
 
Αττική: Νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής μπόρας τα ξημερώματα στα βορειοανατολικά του νομού. Σταδιακά και μέχρι το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικά ισχυρές μπόρες και καταιγίδες νωρίς τα ξημερώματα. Σταδιακά και μέχρι το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένησης μετά το μεσημέρι και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 

Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουλίου) ξεκινάει με τοπικές μπόρες στο βόρειο Αιγαίο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο η οποία θα είναι σημαντικότερη στα τέλη της βδομάδας αγγίζοντας τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Eπιμέλεια : Δημήτρης Καμπόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: