Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για το Σαββατοκύριακο 15-16/6/2013


Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή καθώς κάποια αστάθεια θα υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου σε κάποιες περιοχές ενώ κάποιες βροχές θα σημειωθούν και νωρίς το πρωί.
Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή ,κυριαρχία της ηλιοφάνειας ,βόρειοι άνεμοι στα πελάγη μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει πρώτα από τα δυτικά και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

 
Σάββατο 15/6/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια στην δυτική βορειοδυτική-κεντρική και νοτιοδυτική χώρα .Πιο συγκεκριμένα καλός θα είναι ο καιρός το πρωί στην Ήπειρο ,τα νησιά του Ιονίου-δυτική Στερεά –βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία και σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο .
Στις υπόλοιπες περιοχές και συγκεκριμένα από τον  βορειοανατολικό Αιγαίο στην νότια Χαλκιδική την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα έχουμε συννεφιά κατά τόπους πυκνή νωρίς το πρωί η οποία θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Συννεφιά θα έχουμε  και στις Σποράδες αλλά και στην κεντρική νότια και νοτιοανατολική Εύβοια μέχρι και την Βορειοανατολική Αττική και τις Κυκλάδες η οποία νωρίς το πρωί θα δώσει ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές. (μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές καταιγίδες στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Εύβοιας μέχρι τις Σποράδες-το Κάβο Ντόρο και τις βόρειες Κυκλάδες). Βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών –τοπικών καταιγίδων υπάρχει και για τα νησιά του ανατολικού –νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί.
Γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σε αυτές τις περιοχές που θα είχαμε την συννεφιά και τα λίγα φαινόμενα τις πρωινές ώρες,ενώ στην υπόλοιπη δυτική νοτιοδυτική και κεντρική χώρα θα αρχίσει να συννεφιάζει σταδιακά όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην ορεινή Πίνδο και συγκεκριμένα στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Στερεάς αλλά και στην δυτική κεντρική και νότια νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου ίσως εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στην βόρεια Ελλάδα όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές της κεντρική και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης. Πιθανόν τοπικά να επηρεαστούν και τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Άστατος ο καιρός και στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες .
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά κεντρικά και νότια-νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας.
Αττική:
Συννεφιά θα έχουμε νωρίς το πρωί κυρίως στα ορεινά και βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού που είναι πιθανό να αφήσει ψιχάλες η ψιλόβροχο τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει πιο σπαστός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που ίσως πυκνώνουν κατά διαστήματα.  Γρήγορα ήδη από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα ανοίξει στην ανατολική βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αττική και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ωστόσο στα δυτικά βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του νομού θα συννεφιάσει προς το μεσημέρι και το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα αλλά και στην βορειοδυτική Αττική στα σύνορα με την Κορινθία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στην βορειοανατολική Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16oC στα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού για να φτάσει το μεσημέρι στους 29-30oC στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.
Θεσσαλονίκη:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές ώρες. Σταδιακά όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά τμήματα του νομού οι οποίες θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να δώσουν μπόρες στα γύρω ορεινά και στις περιοχές ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Από το βράδυ και έπειτα τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν και οι νεφώσεις θα έχουν διαλυθεί και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις ενώ σταδιακά προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα πνέεις ένας ασθενής νοτιάς στον Θερμαϊκό .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-19oC στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενώ στο εσωτερικό του νομού και στα πιο ορεινά θα είναι 1-3oC πιο χαμηλή .Το μεσημέρι θα φτάσει η θερμοκρασία τους 28-29 και στο εσωτερικό του νομού πιθανώς και 31oC
Κυριακή 16/6/2013:
Ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος την Κυριακή με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας .Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας αλλά και στην ορεινή Πίνδο και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες και μικρής διάρκειας στην ορεινή Ροδόπη και γενικά στα βουνά της βόρειας-βορειοανατολικής χώρας στα σύνορα μας με τις γειτονικές χώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.
Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: