Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για την Δευτέρα-Τρίτη 3-4/6/2013


Δευτέρα 3/6/2013:
Πολύ καλός ο καιρός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσουν κυρίως στα ορεινά τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανώς και στα ορεινά της Ροδόπης.
Μικρή πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα κυρίως στα ορεινά-βουνά της βορειοδυτικής Θεσσαλίας-κεντρικής Στερεάς(ορεινή Πίνδο).
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα πιο ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ μέχρι την θάλασσα των Κιθύρων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Αττική:
Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα ,ψύχρα νωρίς το πρωί στα πιο ορεινά τμήματα και  λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα .
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά στα βόρεια ορεινά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27-28
Θεσσαλονίκη:  
Λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ήδη από το πρωί .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα κάποιες νεφώσεις θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά και στην ορεινή Χαλκιδική και ίσως δώσουν παροδικές μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στα ανοιχτά του Θερμαϊκού.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25
Τρίτη 4/6/2013:
Πολύ καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, αλλά και την Χαλκιδική όπου εκεί θα είναι άστατος ο καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα συνεχίσει ο άστατος καιρός στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία αλλά και στην Θράκη ενώ σταδιακά σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα ορεινά της Ηπείρου-δυτικής Μακεδονίας μέχρι και την Πέλλα-Πιερία-Ημαθία.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με τις νεφώσεις να πυκνώνουν το μεσημέρι και το απόγευμα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα πιο ορεινά τμήματα παροδικές μπόρες και κυρίως στην βορειοανατολική Στερεά-Εύβοια αλλά και στην ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία).
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ,στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ κυρίως στις δυτικές παράκτιες και ορεινές περιοχές κοντά στην Πίνδο. Στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο και 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια κυρίως.
Αττική:
Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην βόρεια βορειοανατολική Αττική και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική μπόρα στα πιο ορεινά τμήματα.
Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές με παροδικές μπόρες ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να έχουμε και παροδικές καταιγίδες και στην Χαλκιδική αλλά και γενικότερα στο νομό Θεσσαλονίκης.
 Πηγή:dionysos-weather.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: