Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 29-30/6/2013

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Ηλιοφάνεια θα έχουμε στα νησιά του Αιγαίου-Δωδεκάνησα και γενικότερα στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Αττικής-Θεσσαλονίκης για το Σαββατοκύριακο 29-30/6/2013:
Aαναλυτικότερα:
Σάββατο 29/6/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στην βόρεια Ελλάδα που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες από το ύψος της βορειοανατολικής Θεσσαλίας ,στην Πέλλα-Πιερία-Ημαθία μέχρι και την κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας . Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Χαλκιδική αλλά και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην νοτιοανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες .
Στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν πρόσκαιρα στο Ιόνιο (υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές με μεμονωμένες ηλεκτρικά στο βόρειο Ιόνιο και τα Επτάνησα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο).
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο ασθενείς που γρήγορα θα ενισχυθούν και εκεί.
Κυριακή 30/6/2013:
Καλός θα ξεκινήσει ο καιρός με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα βόρεια νωρίς το πρωί.
Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και την Θράκη με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις το μεσημέρι νωρίς που θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες στην ανατολική Στερεά-Εύβοια και πιθανώς και την ανατολική Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα πελάγη που θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: