Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πρόγνωση καιρού Αττικής Τετάρτη 12 Ιούνη 2013


Aρχικά αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις,τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα έχουμε κατακόρυφη ανάπτυξη κατά τόπους κυρίως προς τον Υμηττό όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι,γύρω από τον Υμηττό κυρίως προς τα ΝΑκά του προς τα νότια μεσόγεια,και νοτιότερα,όπου θα εκδηλωθεί και καταιγίδα πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρή.Νωρίς το μεσημέρι οι τοπικές αναπτύξεις θα  λάβουν μεγαλύτερη έκταση και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και εντός του λεκανοπεδίου ,βαθμιαία θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές,τα φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα θα είναι ασθενέστερα,θα υπάρχουν και διαστήματα παύσεως των φαινομένων ή και μικρών ανοιγμάτων. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς τον Σαρωνικό και τον Ν. Ευβοϊκο κατά τόπους με μικρότερη έκταση.Στα υπόλοιπα μεγάλα διαστήματα βελτίωσης πιθανοί πρόσκαιροι όμβροι και μακρινά ηλεκτρικά προς τις θαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι:  Στα δυτικά ,δυτικότερα του Θριασίου ΒΔκοι 3-5Bf νωρίς το πρωί 6 με βαθμιαία εξασθένιση ,στα υπόλοιπα Βόρειοι ασθενείς και στα βόρεια 3-5Bf 
Θερμοκρασία: Κέντρο: 22 .28oC,τ, Bόρεια Προάστια: 18.. 25oC,Δυτικά προάστια :21...27oC,και προς τα ΝΔκά 28οC ,,,Νότια προάστια: 22..29oC, Μεσόγεια: 19...28oC.Οι μέγιστες θα σημειωθούν νωρίς το μεσημέρι πριν τα φαινόμενα,οι ελάχιστες σε περιοχές όμβρων ή καταιγίδων.
Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: