Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έκτακτο Δελτίο Καιρού


Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα οι οποίες θα έχουν και ένταση και διάρκεια και ίσως συνοδεύονται από χαλάζι ή ριπαίους ανέμους.
Αρκετά έντονη αστάθεια στην Μακεδονία και την Θράκη αλλά και στην βορειοανατολική Θεσσαλία με τα φαινόμενα να επηρεάζουν πρόσκαιρα και την ανατολική Στερεά-Εύβοια.
Στις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στην δυτική Ελλάδα οι οποίοι θα ρίξουν την θερμοκρασία.
Συγκεκριμένα :
Σάββατο 29/6/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα πρώτα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και στην Θράκη και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και ισχυρές καταιγίδες από το ύψος της βορειοανατολικής Θεσσαλίας-Πέλλα-Πιερία-Ημθαία-Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και στην Χαλκιδική.
Παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Θράκη (Σέρρες-Καβάλα-Κομμοτηνή μέχρι και τον Έβρο) ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν αργά το απόγευμα και την νύχτα και στην Εύβοια-ανατολική Στερεά και στην ανατολική νοτιοανατολική Θεσσαλία.
Στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νοτιοδυτικής χώρας(δυτικά της Πίνδου) δεν φαίνεται να έχουμε κάποια φαινόμενα,μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στο θαλάσσιο χώρο του βόρειου Ιονίου με λίγα ηλεκτρικά μέχρι και τα Επτάνησα.
Κυριακή 30/6/2013:
Καλός ο καιρός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο θα έχουμε και πάλι αστάθεια στην Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην ανατολική Στερεά-Εύβοια με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα και στην ανατολική Θεσσαλία και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: