Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 5-7/6/2013


Καλός θα ξεκινάει ο καιρός τις πρωινές ώρες τις επόμενες ημέρες ωστόσο θα έχουμε αρκετή αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στην βόρεια Ελλάδα κυρίως όπου θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία και την Θράκη .
Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη μικρή πτώση για να ξανανέβει στο τέλος της εβδομάδα.




   Τετάρτη-Πέμπτη 5-6/6/2013 :
Με καλό καιρός θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγες νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα.
Γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος καθώς γρήγορα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πρώτα στα ορεινά και θα δώσουν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Μακεδονία την Θράκη ενώ πιθανές μπόρες και στα ορεινά της Ηπείρου.
Δείξτε προσοχή καθώς τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Χαλκιδική αλλά  και στην Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Από το ύψος της Πιερία-Ημαθίας –Πέλλας και ανατολικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) θα εντοπίζεται ο κύριος όγκος των καταιγίδων.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά που θα πυκνώσουν και δώσουν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής&βορειοανατολικής Στερεάς-Εύβοιας αλλά και της βόρεια βορειοανατολικής κυρίως Πελοποννήσου.
Παρόμοια φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Θεσσαλία αλλά και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.
Παρασκευή 7/6/2013:
Πολύ καλός θα ξεκινήσει ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες νεφώσεις μόνο πρόσκαιρα πυκνές στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα και πάλι θα έχουμε αστάθεια με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη που θα επεκταθούν μέχρι και την κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα που ίσως δώσουν μπόρες στα ορεινά της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη  στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: