Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ηπιος καιρός και αυξημένη υγρασία - Ευνοϊκές συνθήκες για ομίχλη - Πρόγνωση καιρού Αττικής - Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014


 
 
Μετά το ιδιαίτερα βροχερό Παρασκευο-Σάββατο στην Αττική , το οποίο (ευτυχώς) δεν δημιούργησε προβλήματα , η κατάσταση των καιρικών συνθηκών μπήκαν ήδη από χθες σε μια ηπιότερη τάση. Ο καιρός των επόμενων ημερών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος αλλά με ιδιαίτερη αυξημένη υγρασία εξαιτίας της απουσίας των ανέμων τόσο στα ηπειρωτικά , όσο και στα πελάγη (με εξαίρεση ανοιχτά του Ιονίου πελάγους , όπου οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 6 μποφώρ από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις).
 
 
 
Με αυξημένη υγρασία θα ξεκινήσει το πρωινό στην Αττική τη Τρίτη 11/11/2014 , ενώ θα σχηματιστούν τοπικές μεμονωμένες ομίχλες ή υγρή άχλυς περιορισμένης ορατότητας κυρίως στα βόρεια - βορειοανατολικά - ανατολικά , ίσως και τα δυτικά του νομού τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά όσο ανεβαίνει ο ήλιος οι τοπικές ομίχλες θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιόλουστος καιρός με αραιή - διάσπαρτη συννεφιά (υψηλών και χαμηλών στρωμάτων αντίστοιχα) σε αρκετά σημεία του νομού. Πιθανότητα για μερικώς περισσότερες νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους.
Κατά τις βραδυνές ώρες θα επανέλθει ο ιδιαίτερα υγρός καιρός με την υγρασία να ξεπερνά το 85 με 90% , ενώ θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα ανατολικά - βορειοανατολικά - βόρεια του νομού , πιθανότατα και στα νότιοανατολικά αλλά και τα δυτικά. Επιπλέον οι νεφώσεις που θα σχηματιστούν θα είναι ιδιαίτερα χαμηλού ύψους (Stratus-Stratocumulus / Στρώματα-Στρωματοσωρείτες αντίστοιχα).
 
omixli korifes thumb medium420 0
 
Οι άνεμοι καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις (όχι περισσότερο από 3 Μποφώρ) και μόνο στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά καλά για την εποχή επίπεδα , και θα κυμανθεί από 11 με 12 (στα βόρεια) , έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.
 
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: