Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

H τάση του καιρού την νέα εβδομάδα 10-15/11/2014

Βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός από την νέα εβδομάδα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας ,εξασθένιση των ανέμων και ηλιοφάνεια.
Καλός ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη με πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Από την Τετάρτη και μετά δείχνει να χαλάει πρώτα στην δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα και η Τετάρτη θα κυλίσει με καλό καιρό.
Ωστόσο την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή θα επικρατήσει άστατος καιρός σε όλη την χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τις βροχές-καταιγίδες να περιορίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως το Σάββατο.
Δείτε αναλυτικά τους χάρτες με την διαταραχή που θα επηρεάσει την χώρα μας:
Στον πρώτο χάρτη βλέπετε το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Αγγλία (όπου Χ φαίνονται τα χαμηλά(χαμηλές πιέσεις) και όπου Α ο αντικυκλώνας δηλαδή ο καλός καιρός-υψηλές πιέσεις).
triti 11 noembri
Η όλη κυκλοφορία με τα διαδοχικά χαμηλά από τον Ατλαντικό στην Αγγλία καθώς στροβιλίζονται "αποκόπτονται" κάποια κομμάτια τα οποία γίνονται ψυχρές λίμνες και κινούνται ανεξάρτητα από το κεντρικό χαμηλό (επίπεδο τυφώνα) που βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετάνια). Στην περίπτωση μας ουσιαστικά δημιορυγείται νέος αυλώνας από αυτήν την κατάσταση ο οποίος φτάνει στην Μεσόγειο δημιουργεί νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας το οποίο μένει στάσιμο και κινείται βορειότερα .

Πλέον στον δεύτερο χάρτη το χαμηλό έχει οργανωθεί στην κεντρική Ιταλία και είναι έτοιμο να κινηθεί προς στην χώρα μας ανατολικά.
pempti 13 noembri
Στους χάρτες διακρίνεται ο Σιβηρικός Αντικυκλώνας ο ποίος κινείται πιο δυτικά προς την Σκανδιναβία και εδραιώνεται εκεί πλέον ως Σκανδιναβικός Αντικυκλώνας δηλαδή σε αυτές τις περιοχές θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Καθώς το χαμηλό θα κινηθεί προς την χώρας δείχνει πρόσκαιρα να επεκτείνεται ο καλός καιρός δηλαδή ο αντικυκλώνας και σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Ευρώπης αφού πλέον έχει περάσει το χαμηλό στην Ελλάδα και θα δίνει βροχές και καταιγίδες.
paraskeui 14 noembri
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: