Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σε κατάσταση επιφυλακής η Ιταλία


Πλημμύρισαν και έκλεισαν σταθμοί του μετρό, προβλήματα και στις πτήσεις

Από σφοδρές πλημμύρες πλήττεται η κεντρική και νότια Ιταλία και η πολιτική προστασία έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής.

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων σήμερα το πρωί πλημμύρισαν και έκλεισαν τρεις σταθμοί του μετρό της Ρώμης, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί.

Πέντε αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν εξαιτίας της βροχής και των ισχυρών ανέμων στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε τελικά στον αερολιμένα της Ρώμης, τον Φιουμιτσίνο.

Στο μεταξύ, στην Καράρα της Τοσκάνης, όπου η χθεσινή νεροποντή προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν από τις αρχές, πώς κατέρρευσαν τα φράγματα του ποταμού Καριόνε: τα έργα για την ενίσχυσή τους με μπετόν αρμέ, ολοκληρώθηκαν εξάλλου πριν από μόλις δυο χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της πόλης, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το καλοκαίρι είχαν καταγγείλει στην περιφέρεια της Τοσκάνης σημαντικές κακοτεχνίες στην εκτέλεση των έργων αυτών αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ απάντηση ούτε υπήρξε αντίδραση από τις αρχές.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει επίσης τις νότιες περιφέρειες της Καλαβρίας και της Σικελίας. Στην Κατάνη, δεύτερη μεγαλύτερη σικελική πόλη βάσει του αριθμού των κατοίκων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ στο Καταντζάρο της Καλαβρίας οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: