Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Φόβοι για «χτύπημα» κυκλώνα στη Σικελία

Οι μετεωρολόγοι ανησυχούν για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία - Δείτε φωτογραφίες από τις πλημμύρες στη Ρώμη

Καταστροφικά καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τη νότια Ιταλία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και κυκλώνες στη Σικελία.

Η πορεία του φυσικού φαινομένου δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», όμως οι κρατικές υπηρεσίες έχουν ενεργοποιηθεί ήδη για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τον πληθυσμό, ενώ έχουν σταματήσει οι εξωτερικές εργασίες.

Στη Ρώμη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ήδη αρκετές ζημιές, με πολλούς δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και οι μετακινήσεις να πραγματοποιούνται ακόμα και με φουσκωτές βάρκες, ενώ σε αρκετές περιοχές έχει σταματήσει η λειτουργία των σηματοδοτών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος. 

Από την πτώση δέντρων μια γυναίκα μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ πολλά αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και κατά το Σαββατοκύριακο στη γειτονική χώρα.Δεν υπάρχουν σχόλια: