Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα-Που θα σημειωθούν καταιγίδες


Χαλάει ο καιρός σταδιακά από την Τετάρτη και από την δυτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Την Πέμπτη και και κυρίως την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου&Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική&βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες.
 
Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη 13/11/2014:
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο,τα νησιά του Ιονίου,την δυτική&κεντρική Στερεά αλλά και την δυτική Πελοπόννησο. Μέσα στην ημέρα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 
Στην υπόλοιπη ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν όμως μέχρι το απόγευμα και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές.
 
Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά κι νεφώσεις που μέσα στην ημέρα θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη. 
 
Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην δυτική Κρήτη και στις Κυκλάδες.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση .
 
Παρασκευή 14/11/2014:
Γενικά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στην δυτική Ελλάδα με πιθανότητα τις πρωινές κυρίως ώρες για τοπικές βροχές,προς το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.
 
Ωστόσο η κακοκαιρία την Παρασκευή θα εντοπίζεται γύρω από το Αιγαίο,στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Εκεί τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.
 
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος ο καιρός στην κεντρική Μακεδονία-την Χαλκιδική μέχρι και την ανατολική Θεσσαλία -ανατολική Στερεά-Εύβοια-κεντρική&βορειοανατολική Πελοπόννησο με παροδικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: