Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιγουρία


Δύο αγνοούμενοι από τη σφοδρή κακοκαιρία

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες την ιταλική περιφέρεια της Λιγουρίας, στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

Δύο άνθρωποι, 65 και 70 ετών, αγνοούνται στην τοποθεσία Λέιβι. Το σπίτι τους κατέρρευσε εξαιτίας κατολίσθησης. Αποκολλήθηκε ένα ολόκληρο κομμάτι βουνοπλαγιάς και οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι διασώστες δυσχεραίνονται λόγω της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Λιγουρία, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης έχουν κινητοποιηθεί τόσο ο ιταλικός στρατός όσο και η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Στο Καράσκο της Λιγουρίας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν με ελικόπτερο έναν ηλικιωμένο και μια έγκυο γυναίκα οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα διαμερίσματά τους, λόγω μερικής κατάρρευσης της πολυκατοικίας στην οποία ζούσαν.

Στην πόλη Κιάβαρι, οι βατραχάνθρωποι βοήθησαν δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων να απεγκλωβισθούν από τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, τα οποία έχουν «βυθιστεί» τουλάχιστον κατά το ήμισυ στα νερά.

Σε πολλά χωριά και κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν πλωτά μέσα για να μπορέσουν να φτάσουν στα ισόγεια δεκάδων κτηρίων που έχουν πλημμυρίσει.

Την ίδια στιγμή μεγάλη ανησυχία προκαλεί και στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, στην πόλη Πάρμα, η αύξηση της στάθμης του νερού του χείμαρρου Μπαγκάντσα. Η πολιτική προστασία έχει τοποθετήσει χιλιάδες σάκους με άμμο γύρω από φράγματα και γέφυρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι καταστροφικές συνέπειες από το ενδεχόμενο υπερχείλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: