Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τη Ρώμη


Ο δήμαρχος της πόλης καλεί τους κατοίκους να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, κάλεσε απόψε τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν αύριο τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, «λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας» που αναμένεται να πλήξει την ιταλική πρωτεύουσα.

Λόγω έκτακτου μετεωρολογικού δελτίου και ισχυρών βροχοπτώσεων, αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία της Ρώμης.

Ο νομάρχης Τζουζέπε Πεκοράρο ζήτησε από τους κατοίκους «να αποφεύγουν κατά την αυριανή ημέρα να εισέρχονται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και τα υπόγεια γενικότερα και να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστούς χώρους από σήμερα το βράδυ».

Ο δήμαρχος Μαρίνο, παράλληλα, αποφάσισε να επιτρέψει την διέλευση στο κέντρο της Ρώμης, για να αποφευχθούν προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων. 

«Οι ειδικοί της πολιτικής προστασίας μας λένε ότι το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε σήμερα τη βόρεια Ιταλία κινείται τώρα προς τις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην γύρω περιοχή της», τόνισε ο Μαρίνο μέσω Facebook.

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της Ρώμης να αποφύγουν να βγουν από τα σπίτια τους παρά «μόνον σε περίπτωση ανάγκης» ή αν είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην δουλειά τους.

Κλειστοί θα μείνουν επίσης αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: