Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Νεφελώδης και κρύος καιρός. Πρόγνωση καιρού Αττικής 26/11/2014


Έφτασαν στην Αττική τα πρώτα χιόνια στα ορεινά για τη τρέχουσα χειμερινή σεζόν και η πρώτη χιονόστρωση είναι γεγονός. Ασθενείς χιονοπτώσεις όπως είχαν προαναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο , σημειώθηκαν σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα τα ξημερώματα της Τρίτης 25/11/2014. Το ύψος του χιονιού κυμαινόταν μεταξύ 2 έως 5 πόντων από τα 1050-1100μ. υψόμετρο έως τη κορυφή της Πάρνηθας.

Η παροιμία λέει  "κάλλιο αργά ..παρά ποτέ".
Ο καιρός τη Τετάρτη 26/11/2014 θα παραμείνει νεφελώδης και κρύος καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Από τις πρωινές ώρες περιμένουμε διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στα κεντρικά και νότια του νομού , ενώ πιο συμπαγείς νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα βόρεια - βορειοανατολικά και βορειοδυτικά / δυτικά , όπου θα σημειωθούν τοπικές ψεκάδες ή ασθενείς βροχές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα σημειωθούν στη κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα , από τα 1100-1200μ. και άνω.
 
Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και μετά αναμένουμε περαιτέρω πύκνωση των νεφώσεων από τα βόρεια - βορειοδυτικά , οι οποίες θα επεκταθούν και νοτιότερα και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα τμήματα , προς το κέντρο και νοτιότερα , της Αττικής. Στο διάστημα αυτό οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα όμως τα ύψη σιγά σιγά προς το βράδυ θα αρχίσουν να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα το αγαπημένο φαινόμενο να μετατρέπεται σε χιονόνερο.
Στα νοτιοανατολικά του νομού θα επικρατεί σχεδόν καλός καιρός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις.
 
Εως και αργά το βράδυ ο καιρός θα είναι κλειστός , περισσότερο στα βόρεια και δυτικά του νομού , ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν διάσπαρτες νεφώσεις.
 
Οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 4 Μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα:
Κέντρο: 7 έως 13c
Βόρεια προάστια: 5 έως 11c
Ανατολικά προάστια 7 έως 13
Νότια προάστια:  8 έως 14c
 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: