Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Αττικής ,Δευτέρα-Τρίτη 24-25 Νοεμβρίου 2014


Όπως είχε αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο ,short wave trough με πολύ ψυχρή δομή,μπαίνει στα ΒΑκά Βαλκάνια και απο αύριο θα μας πλησιάσει απο τα ΒΑκά,έτσι αναμένουμε υποτροπή στον καιρό της ανατολικής χώρας με βροχές παροδικού χαρακτήρα και σε συγκεκριμένη έκταση,απο τα ΒΑκά.Aρχικά αυριο σε προσήνεμες ορεινές ημιορεινές περιοχές των ανατολικών προσηνέμων θα χουμε κάποια ασθενή φαινόμενα,ασθενής βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις,περιπου 1500 και στα βόρειότερα τμήματα προς της προσήνεμες ορεινές ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας ασθενής χιονοπτώσεις απο τα 800μ.
 
Aπο το βράδυ της Δευτέρας απο τα ΒΑκά αναμένεται να μπεί η τράφ ,οπότε κατα την διάρκεια της νύχτας προς τη Τρίτη περιμένουμε περισσότερες βροχές σε περιοχές των Αν.προσήνεμων καθώς και χιονοπτώσεις σε πιο χαμηλά υψόμετρα με πιο σημαντική ένταση.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα μπεί περισσότερο μέσα στο κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια και τοπικά στις Κυκλάδες αλλα και στην Κρήτη με χιονοπτώσεις άνω των 1500μ. στην ορεινή Κρήτη με αξιοσημείωτη ένταση.
 
Όσο αφορά τον νομό Αττικής :
 
 
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Τις πρωϊνές ώρες τοπικά νεφελώδης καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές ή ψιχάλες στα βορειότερα του νομού,το μεσημέρι αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια του νομού.
 
Μέσα στην νύχτα αναμένεται και απο τα βόρεια μπουκάρισμα νεφώσεων κυρίως Stratocumulus ,οπότε και θα χουμε παροδικά κλεισίματα με ασθενή βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ΒΔκά ορεινά,1100-1200μ. (Kιθαιρώνας-Πάρνηθα) κυρίως όσο προχωράμε στο ξημέρωμα.
Μικρότερα κλεισίματα με ψιχάλες στα νοτιότερα μεγαλύτερα με περισσότερες βροχές στα βορειότερα.
Άνεμοι:
BBAκοί 3-4Βf και στα ανατολικά τοπικά 5 Bf με  μικρή ενίσχυση προς τα μεσάνυχτα

Θερμοκρασία: 
Κέντρο 11..16oC Bόρεια Προάστια:.7.. 12oC,η Μέγιστη στα υπερβόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10οC , ,Δυτικά προάστια 10..15oC,
Νότια προάστια 11..17οC,Μεσόγεια: 9..15oC


Tρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
 
Έως και τις προμεσημβρινές ώρες αναμένουμε παροδικά νεφελώδη καιρό (κυρίως Sc) με ασθενής κατα βάση τοπικές βροχές,στα βόρεια ισχυρότερες ,στα νοτιότερα ασθενέστερες (ψιχάλες ή ασθενής βροχές) ,μικρά ανοίγματα στα νοτιότερα ενώ στα βορειότερα πιο βαρύς συμπαγής καιρός.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στους ΒΔκούς ορεινούς όγκους (Πάρνηθα-Κιθαιρώνας) περίπου στα 1000μ. ως ελάχιστο υψόμετρο χωρίς να αποκλείονται σύντομες εξαρσούλες με αερομεταφερόμενες νιφαδούλες και στα 900μ.
Οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενής κατα βάση με μικροεξάρσεις και αναμένεται οριακό στρώσιμο(πουδράρισμα) άνω των 1200μ. Ενδεχομένως προς τον Κιθαιρώνα οι χιονοπτώσεις να είναι πιο αξιόλογες.
Απο νωρίς το μεσημέρι τα ανοίγματα θα είναι μεγαλύτερα και σταδιακά ο καιρός θα βελτιώνεται περεταίρω,πιο εντυπωσιακά στο λεκανοπέδιο και κυρίως στα νότια.
Άνεμοι:
BBAκοί 4-5Bf και πρόσκαιρα 6-7Bf .

Θερμοκρασία: 
Κέντρο 8..13oC Bόρεια Προάστια:.6.. 9oC,η Μέγιστη στα υπερβόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6οC , ,Δυτικά προάστια 7..12oC,
Νότια προάστια 9..13οC,Μεσόγεια: 7..12oC

Eπιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: