Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πλημμύρισε η κεντρική Ιταλία


Υπερχείλισαν οι ποταμοί Καριόνε και Παρμινόλα

Σφοδρές πλημμύρες πλήττουν την κεντρική Ιταλία, με το κέντρο της πόλης Καρράρα να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, μετά και την υπερχείληση των ποταμών Καριόνε και Παρμινόλα.

Άνδρες της πολιτικής προστασίας, νωρίς το πρωί, κατάφεραν να σώσουν δυο αλλοδαπούς οι οποίοι ζούσαν σε εργαστήριο ξυλείας, κοντά στον ποταμό Καριόνε.

Δεκάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ, από τις πέντε το πρωί πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, άρχισαν να ανεβαίνουν στις ταράτσες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, για να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια, χρησιμοποίησε πλωτά μέσα και ελικόπτερα, με τα οποία και μετέφερε τρία άτομα, ελαφρά τραυματισμένα, στα νοσοκομεία της πόλης.

Η λάσπη και τα ορμητικά νερά προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Καρράρα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης. Τα σχολεία, σήμερα, παραμένουν κλειστά.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει προκαλέσει και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης ποταμών στην περιφέρεια της Γένοβας και του Τορίνο, όπου η πολιτική προστασία παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: